//script in header

Што правиме?

икона за храна
Вегетаријанска - веганска анализа на производи

Верификација со тестирање и анализа на вегетаријански - вегански производи

икона за испорака
Вегетаријанска - веганска сертификација на производи

Сертификација на вегетаријански - вегански производи со фази на тестирање, инспекција

јади и уживај икона
не се вклучени
ознаки

Верификација со тестови и анализи без храна
  • Веганство?

    Првата употреба на зборот веган датира од 1944 година. Дефиницијата за веганство од Доналд Вотсон, основачот на „Веганското општество“ е следна: „Веганството е начин на зачувување на животот и исклучување на сите форми на експлоатација и суровост кон животинското царство. Се практикува да се исклучат месото, рибата, живината, јајцата, медот, животинското млеко и деривати, да се живее со производите од растителното царство и да се користат алтернативи за сите комерцијални добра кои целосно или делумно се произведени од животни“.

  • Што е вегетаријанство?

    Вегетаријанство; Станува збор за вид на диета во која не се консумира црвено месо, живина, морска храна и храна од животинско потекло. Вегетаријанството првпат го користеше „Вегетаријанското друштво“, кое беше основано во Англија на почетокот на 19 век. "

  • Cruelty Free - Што е сертификат за суровост бесплатно?

    Критериуми за сертификација без суровост - Не смее да содржи никакви производи добиени од животни. - Компонентите што се користат во производите и готовите производи не смеат да се тестираат на животни. - Не треба да содржи генетски модифицирани организми кои содржат животински гени и супстанции од животинско потекло. - Мора да се произведува во средини кои се во согласност со хигиенските правила.

БЛОГ

Дали сирупот од пченка е вегански?
Дали сирупот од пченка е вегански?
16 Mayıs 2024

Дали сирупот од пченка е вегански?

Дали колагенот е веган?
Дали колагенот е веган?
15 Mayıs 2024

Дали колагенот е веган?

Дали ColFlo 67 е веган?
Дали ColFlo 67 е веган?
15 Mayıs 2024

Дали ColFlo 67 е веган?