//script in header

Што правиме?

икона за храна
Вегетаријанска - веганска анализа на производи

Верификација со тестирање и анализа на вегетаријански - вегански производи

икона за испорака
Вегетаријанска - веганска сертификација на производи

Сертификација на вегетаријански - вегански производи со фази на тестирање, инспекција

јади и уживај икона
не се вклучени
ознаки

Верификација со тестови и анализи без храна
  • Веганство?

    Првата употреба на зборот веган датира од 1944 година. Дефиницијата за веганство од Доналд Вотсон, основачот на „Веганското општество“ е следна: „Веганството е начин на зачувување на животот и исклучување на сите форми на експлоатација и суровост кон животинското царство. Се практикува да се исклучат месото, рибата, живината, јајцата, медот, животинското млеко и деривати, да се живее со производите од растителното царство и да се користат алтернативи за сите комерцијални добра кои целосно или делумно се произведени од животни“.

  • Што е вегетаријанство?

    Вегетаријанство; Станува збор за вид на диета во која не се консумира црвено месо, живина, морска храна и храна од животинско потекло. Вегетаријанството првпат го користеше „Вегетаријанското друштво“, кое беше основано во Англија на почетокот на 19 век. "

  • Cruelty Free - Што е сертификат за суровост бесплатно?

    Критериуми за сертификација без суровост - Не смее да содржи никакви производи добиени од животни. - Компонентите што се користат во производите и готовите производи не смеат да се тестираат на животни. - Не треба да содржи генетски модифицирани организми кои содржат животински гени и супстанции од животинско потекло. - Мора да се произведува во средини кои се во согласност со хигиенските правила.

БЛОГ

Сертификат за коректор без суровост
Сертификат за коректор без суровост
11 Mart 2022

Сертификат за коректор без суровост

Сертификација за ајлајнер без суровост
Сертификација за ајлајнер без суровост
11 Mart 2022

Сертификација за ајлајнер без суровост

Сертификат за кармин без суровост
Сертификат за кармин без суровост
11 Mart 2022

Сертификат за кармин без суровост