//script in header

Сертификат за вегански колаген

Сертификат за вегански колаген

Потрошувачката на колаген е голем проблем за поединци кои прифаќаат вегански или вегетаријански начин на живот. Кога правите истражување, може да наидете на написи во кои се наведува дека не постои вегански колаген. Сепак, како се произведуваат веганските колагенски креми за кожа - серуми, кои станаа еден од најомилените козметички производи во последно време?

Иако не можете да консумирате колаген од животинско потекло, можете да произведувате колаген во телото користејќи состојки од растително потекло. Додатоци на колаген од растително потекло се всушност колагенски засилувачи. Со веганските додатоци на колаген, целта е човечкото тело да произведува колаген природно.

Произведените производи за нега на кожа и серуми често се збогатени со адитиви како што се силициум диоксид, фитоцерамиди, амино киселини, минерали и антиоксиданси - особено витамин Ц - за нивниот ефект на колаген. Особено против стареењето, потребно е да се зголеми количината на колаген во организмот. За веганските поединци, внесот на колаген може да се обезбеди со додатоци од растително потекло.

Важната точка што треба да се доведе во прашање во колагенските козметички производи што се продаваат со тврдењето на веганите е дека производот ги поминал неопходните фази на анализа и сертификација. Nanocert Certification Inc. Се спроведуваат процеси на анализа и сертификација на вегански производи.

Контактирајте не за сертификација и означување на вегански колагенски производи.

20 Şubat 2023