//script in header

Сертификат за коректор без суровост

Сертификат за коректор без суровостКористиме многу материјали за шминка за беспрекорен изглед, светла и мазна кожа. Еден од материјалите за шминкање кои редовно ги користиме се коректорите кои се користат за покривање на несовршеностите и изедначување на тонот на кожата. Коректорите се произведуваат во различни форми:

- Течен коректор
- Крем коректор
- Коректор во прав
- Коректор за моливи

Концептот „Без суровост“ се роди со свеста на потрошувачите во однос на правата на животните. Коректори и козметика со ознака Cruelty Free мора да се прегледаат и проверат. Козметичките производи како коректор поминуваат низ многу тестови и анализи како токсикологија и иритација. Поради Cruelty Free разбирањето, тестовите и анализите извршени на козметички производи не можат да се вршат на животни.

Во рамките на системот за сертификација Nanocert Cruelty Free, етикетата и сертификатот без суровост се дадени за козметички производи како што се коректор, производи за лична нега, материјали за чистење и средства за дезинфекција особено.

11 Mart 2022