//script in header

Сертификат за паста за заби без суровост

Сертификат за паста за заби без суровостЗа убави и бели насмевки и здрави заби, навиката за секојдневно миење треба да се стекне уште од детството. Денес, пастите за заби со различни својства се произведуваат и продаваат со различни брендови со многу тврдења. Се разбира, заедничка цел е да се заштити здравјето на забите…

За време на производството на пасти за заби, се користат многу хемиски суровини. Утврдувањето на ефектите на овие хемиски суровини врз здравјето на луѓето е првото важно прашање во производството на паста за заби. Тест методите, како и тестовите за пасти за заби привлекуваат внимание. Тестирањето на животни е најлошиот дел од козметиката и производите за лична нега. Терминот „Без суровост“ е измислен за тестирање без суровост врз животни.

Производството на Cruelty Free отфрла тестирање на животни. Така, производите без суровост, односно „Без суровост“ се произведуваат со корекции и во фазите на производство и во фаза на анализа. Пастите за заби Cruelty Free се исто така меѓу најпосакуваните во последно време. Со производството на пасти за заби Cruelty Free, компаниите се компании кои ги штитат правата на животните и докажуваат дека се пријателски настроени кон животните.

Со системот за сертификација Nanocert Cruelty Free, многу козметички и производи за лична нега, вклучително и паста за заби, се означени и сертифицирани како „Без суровост“.

11 Mart 2022